Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty blijft positief in de cel

Shownieuws

Pete Doherty klinkt volgens zijn bandmaatje Drew McConnell opgewekt. Hij heeft briefcontact met de zanger, die sinds 8 april veertien weken moet zitten.

Babyshambles-frontman Pete Doherty mag dan wel in de nor zitten, hij ziet zijn gevangenisstraf toch zonnig in. Dat heeft zijn bandmaatje Drew McConnell verteld aan BBC News. De twee hebben via brieven contact en volgens McConnell klinkt Doherty 'opmerkelijk opgewekt voor iemand die achter tralies zit'.

Doherty is naar verluidt verplaatst naar een ander deel van de gevangenis, voor zijn eigen bescherming. Celmaten hebben het niet erg op de drugsverslaafde zanger en planden een aanval op hem, meldde Sky News tien dagen nadat Doherty in de gevangenis belandde. Maar getuige zijn opgewekte humeur lijkt Doherty zich niet erg bedreigd te voelen.

De verslaafde zanger zit sinds 8 april in de gevangenis na het gebruiken van drugs in zijn proeftijd. De gevangenisstraf heeft als gevolg dat hij een aantal grote optredens met zijn band mist. "Over het algemeen is hij erg positief, hij baalt er alleen van dat hij zo veel optredens mist", vertelt McConnell. Zo mist de band een optreden op het Franse festival Le Printemps de Bourges. Het Britse festival Glastonbury staat nog wel in de planning.

Doherty zou ook zaterdag een uitverkocht solo-optreden geven in de Royal Albert Hall in Londen. Ook dit concert heeft hij moeten afblazen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen