Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Smashing Pumpkins vereeuwigd op 'rockstoep'

Shownieuws

Smashing Pumpkins is vereeuwigd op de Rockwalk in Hollywood. Frontman Billy Corgan en drummer Jimmy Chamberlin werden woensdag geëerd door toegestroomde fans.

Smashing Pumpkins is vereeuwigd op de Rockwalk in Hollywood. Frontman Billy Corgan en drummer Jimmy Chamberlin werden woensdag geëerd door toegestroomde fans tijdens een speciaal georganiseerde ceremonie.

Corgan en Chamberlin, die een handafdruk in cement zetten, waren dankbaar voor de plek op de Rockwalk op Sunset Boulevard in Los Angeles. "We zijn zo gewend aan 'bad vibes', mensen die onze band haten en dingen naar ons hoofd gooien", zei zanger/gitarist Corgan, die met zijn band hits scoorde met onder meer 'Today' en 'Disarm'. "Het is dus heel raar om nu opeens geëerd te worden."

Ook Chamberlin is blij met het plekje op de Rockwalk. "Het is echt gek om te worden opgenomen in het rijtje met artiesten die ik als de grootste namen uit de muziekgeschiedenis beschouw", vond hij.

De Rockwalk is een stoep waarop artiesten staan die een belangrijke bijdrage aan de groei en evolutie van rock 'n roll, blues en r&b hebben geleverd. Uiteenlopende artiesten als Eric Clapton, Carlos Santana, Johnny Cash en Elvis Presley gingen de band uit Chicago voor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen