Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw album Steve Winwood op komst

Shownieuws

Steve Winwood komt met een nieuw album. 'Nine lives', dat op 30 april verschijnt, is het eerste album sinds vijf jaar van de Britse artiest.

Steve Winwood komt met een nieuw album. 'Nine lives', dat op 30 april verschijnt, is het eerste album sinds vijf jaar van de Britse artiest. Dat heeft platenmaatschappij Sony/BMG bekendgemaakt.

De 59-jarige Winwood verwijst met de titel naar de negen nummers die het album omvat. Op 'Nine lives' is ook gitarist Eric Clapton te horen, die meespeelt op het nummer 'Dirty city'.

Winwood begon zijn carrière in de jaren zestig als gitarist en keyboardspeler bij artiesten als Muddy Waters, John Lee Hooker en B.B. King. Hij maakte later deel uit van bands als de Spencer Davis Group, waarmee hij hits scoorde als 'Keep on runnin'' en 'Somebody help me', en de jazz-rockformatie Traffic.

Vanaf 1974 kreeg Winwood ook succes als solo-artiest. Hij scoorde hits als 'Valerie' en 'Higher love'. Daarnaast leverde Winwood als sessiemuzikant bijdragen aan albums van Jimi Hendrix, Joe Cocker, James Brown en Lou Reed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen