Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bonnie openhartig over alcohol en abortussen

Shownieuws

Bonnie St. Claire heeft tijdens haar relatie met Albert Hol twee abortussen gehad. "Ik heb het gedaan, maar niet gewild", vertelt ze zaterdag in De Telegraaf.

Bonnie St. Claire heeft tijdens haar relatie met Albert Hol twee abortussen gehad. "Ik heb het gedaan, maar niet gewild", vertelt ze zaterdag in De Telegraaf. "Als ik wel eens programma's zie over baby'tjes, dan word ik soms emotioneel. En dan bedenk ik dat mijn oudste kind nu bijna vijfendertig jaar zou zijn geweest."

Vijf jaar na haar eerste abortus in de vroege jaren zeventig probeerde de zangeres zwanger te worden. Na drie maanden kreeg ze een miskraam. "Na onderzoek bleek dat het kindje maar vier weken had geleefd. Ik had twee maanden met een dood vruchtje in mijn buik gelopen", zegt de 58-jarige Bonnie. "Ik heb wel eens gedacht: is dat mijn straf?"

Toen het koppel in de jaren tachtig werd overvallen door financiële problemen, bleek de zangeres opnieuw zwanger te zijn. "Op een slechter moment kon het niet komen", legt ze uit. "Ik kreeg het Spaans benauwd. Een kind betekende minder werk en minder werk betekende minder inkomsten om onze huizenhoge schulden af te lossen. Opnieuw besloot ik dat het geen goed moment was om moeder te worden. Er kwam een tweede abortus."

De derde zwangerschap bleek uiteindelijk de laatste kans voor Bonnie om moeder te worden. "Een jaar na de tweede abortus, ik was inmiddels 37 jaar oud, kwam ik al in de overgang. Ben stad en land afgelopen om te laten onderzoeken of ik tóch nog zwanger zou kunnen worden, maar helaas."

Nadat Bonnie en Albert in 1992 een streep achter hun relatie hadden gezet, greep de zangeres naar de fles. "Je wilt vergeten, de gemiste kansen wegdrukken", vertelt ze. "De pijn van mijn scheiding en de verloren kinderen kon ik zo vergeten en daardoor kon ik verder. Ik leefde in een roes. Maar op een gegeven moment was het genoeg. Mijn lichaam raakte op."

Inmiddels is de zangeres weer gelukkig. "Mijn man Anne-Jan is zo lief voor me. Ik ben dolblij dat ik hem ben tegengekomen. Ik voel dat ik nu in balans ben, ondanks bepaalde keuzes in mijn leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen