Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophie Hilbrand genomineerd voor Radiobitches Award

Shownieuws

Sophie Hilbrand is genomineerd voor een Radiobitches Award 2008. De BNN-presentatrice maakt kans op de prijs voor beste dj voor haar Radio 1-programma Storing.

Presentatrice Sophie Hilbrand is genomineerd voor een Radiobitches Award 2008. Dat heeft de organisatie van de prijzen voor radiovrouwen woensdag bekendgemaakt. De BNN-presentatrice maakt kans op de prijs voor beste dj voor haar Radio 1-programma Storing. In deze show praat ze elke donderdagavond een uur met bekende en onbekende gasten over de ontwikkelingen in de radio- en televisiewereld.

De 32-jarige Hilbrand neemt het op tegen Barbara Karel (3FM), Nora Romanesco (Radio 1), Annemieke Schollaardt (3FM) en Mariska Heutink (Arrow). Vanaf 1 mei kunnen luisteraars op internet stemmen op hun favoriet. De award wordt op 16 juni uitgereikt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Naast de prijs voor beste vrouwelijke dj worden die avond nog prijzen uitgereikt in de categorieën beste producer, beste nieuwslezer, beste regiobitch, beste radiostation en aanstormend talent. In die laatste categorie zijn onder anderen Simone Wijnands van 100% NL, Roosmarijn Reijmer van 3 FM en Elisabeth Steinz van Novum Nieuws genomineerd.

De Radiobitches Awards zijn vorig jaar in het leven geroepen omdat in Nederland naar verhouding veel minder vrouwen bij de radio werken dan in de rest van Europa. Met de prijzen wil de organisatie vakvrouwen bij de radio in het zonnetje zetten. Vorig jaar werd Claudia de Breij onderscheiden met de award voor beste dj.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen