Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter Willem Ruis schrijft debuutroman

Shownieuws

Suus Ruis, de dochter van quizmaster Willem Ruis, heeft haar debuutroman geschreven. Het boek heet 'Tweede viool' en ligt vanaf september in de winkel.

Suus Ruis, de dochter van quizmaster Willem Ruis, heeft haar debuutroman geschreven. Het boek heet 'Tweede viool' en speelt zich af in de entertainmentindustrie van de jaren zeventig en tachtig. "Ik wilde graag een tijdsbeeld scheppen van die periode. En het boek is licht geïnspireerd door mijn vader", vertelt Suus, die vier jaar heeft gedaan over het schrijven van haar debuut.

Het verhaal gaat over Emma van Bentum, die graag schrijfster wil worden. Op zoek naar materiaal stuit ze op Felix Sommers, een populaire showmaster die verdwenen is na de dood van zijn producer. "Het boek gaat over de vriendschap tussen twee mensen. Er zit ook een licht thrilleraspect in, omdat onderzoek wordt gedaan naar de toedracht van een ongeluk", legt Suus uit.

De vader van Suus, Willem Ruis, was een bekende televisiepersoonlijkheid uit de jaren zeventig en tachtig. Hij presenteerde onder meer de Sterrenshow en de Willem Ruis Show voor de Vara en de KRO. In 1986 overleed de presentator aan een hartaanval.

'Tweede viool' ligt vanaf september in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen