Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Salah Edin speelt in nieuwe tv-serie Flow

Shownieuws

Salah Edin speelt een belangrijke rol in de nieuwe televisieserie Flow. "Mijn personage is eigenlijk op mij gebaseerd", vertelt de rapper aan Novum Nieuws.

Salah Edin speelt een belangrijke rol in de nieuwe televisieserie Flow. "Mijn personage is eigenlijk op mij gebaseerd", vertelt de rapper aan Novum Nieuws. "Hij doet veel dingen in het buitenland, zorgt voor controverse, heeft veel fans, maar er zijn ook negatieve dingen die op hem afkomen", zegt Edin, wiens beeltenis Geert Wilders onlangs per ongeluk gebruikte in zijn film 'Fitna'.

Flow is een productie van Pupkin Film, eerder verantwoordelijk voor de bekroonde film 'TBS'. De serie draait om tien jonge hiphopartiesten en hun avonturen op weg naar de top. De regie ligt in handen van Ruud Schuurman, die eerder de serie Westenwind regisseerde en het scenario schreef voor de Giphart-verfilming 'Ik omhels je met duizend armen'.

Voor de tiendelige serie, die in december of januari van start gaat bij de NPS, schrijft Edin eveneens drie rapnummers. Naast Edin spelen ook zangeres Senna en rappers Caprice, Adison, Negativ en MC Complex mee. De opnamen van Flow vinden plaats tussen juni en augustus, zo bevestigt ook de NPS.

De 26-jarige Edin kwam de laatste tijd vooral in het nieuws door zijn ongewenste rol in 'Fitna'. Zijn foto werd getoond als ware die een beeltenis van Mohammed B., de moordenaar van filmmaker Theo van Gogh. PVV-leider Wilders werd vorige week na een kort geding veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan Edin en de fotograaf, die de foto had gemaakt voor de albumhoes van 'Nederlands grootste nachtmerrie'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen