Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Che' dingt naar Gouden Palm

Shownieuws

De filmbiografie van Che Guevara strijdt mee in de competitie voor de Gouden Palm, volgende maand in Cannes. 'Che' is geregisseerd door Steven Soderbergh.

De filmbiografie van Che Guevara strijdt mee in de competitie voor de Gouden Palm. Dat heeft het filmfestival in Cannes woensdag bekendgemaakt. 'Che', geregisseerd door Steven Soderbergh, neemt het volgende maand onder meer op tegen 'The changeling' van Clint Eastwood en 'The Palermo shooting' van Wim Wenders.

Andere films die van 14 tot en met 25 mei om het beeldje strijden zijn 'Le silence de lorna' van Jean-Pierre en Luc Dardenne, 'Linha de passe' van Walter Salles en 'Un conté de Noël' van Arnaud Desplechin.

Het festival heeft ook bevestigd dat 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' buiten competitie wordt vertoond. Hetzelfde geldt voor de nieuwe film van Woody Allen, 'Vicky Cristina Barcelona'. In die film spelen Javier Bardem en Penélope Cruz, die sinds de opnamen een liefdeskoppel vormen.

Een andere grote première tijdens het festival in de Franse badplaats is 'Kung fu panda', een animatiefilm van de makers van 'Shrek'. De overige namen van de vertoonde films worden later onthuld.

Tijdens de 61e editie van het festival geeft Quentin Tarantino een masterclass over het regisseren van een film. Sean Penn is het hoofd van de jury die beslist over de prijswinnaars. Acteurs en regisseurs als Natalie Portman, 'Harry Potter'-regisseur Alfonso Cuarón en Rachid Bouchareb nemen plaats in de jury.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen