Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ono woest over filmmateriaal Lennon

Shownieuws

Yoko Ono is woedend over belastend filmmateriaal van John Lennon. De weduwe spant een rechtszaak aan tegen World Wide Video, dat de film wil uitbrengen.

Yoko Ono is woedend over belastend filmmateriaal van John Lennon. De weduwe van de Beatle spant een rechtszaak aan tegen het bedrijf World Wide Video, een consortium van Beatles-fans dat claimt in het bezit te zijn van de beeldrechten. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

In de film is de muzikant blowend te zien, terwijl hij liedjes schrijft en een plot beraamt om lsd in de thee van president Nixon te stoppen. World Wide Video heeft plannen om van het ruwe materiaal, dat ruim negen uur beslaat, een twee uur durende film te maken. De titel van de film zou '3 Days in the life' moeten worden, een verwijzing naar het Beatles-nummer 'A day in the life'.

World Wide Video zegt dat het bedrijf de videobanden en de rechten acht jaar geleden legaal heeft verkregen van Ono's ex-man Anthony Cox, met wie zij voor haar huwelijk met Lennon getrouwd was. Cox wilde de beelden, die in 1970 zijn geschoten in Lennons landhuis, gebruiken voor een documentaire.

Ono zegt dat zij de beelden van het bedrijf heeft gekregen en dat de rechten nu bij haar liggen. World Wide Video ontkent de rechten te hebben overgedragen.

De 75-jarige Ono was elf jaar getrouwd met Lennon. In 1980 werd de Beatle voor de deur van zijn huis doodgeschoten door de doorgedraaide fan Mark Chapman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen