Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwangere Nicole Kidman vecht tegen geweld

Shownieuws

Nicole Kidman neemt haar taak als ambassadeur voor de VN serieus. De hoogzwangere actrice riep dinsdag wereldleiders op het geweld tegen vrouwen te bestrijden.

(Novum/AP) - Nicole Kidman neemt haar taak als goodwillambassadeur voor de Verenigde Naties serieus. De hoogzwangere Hollywoodster bezocht dinsdagmiddag het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York om bij wereldleiders aan te dringen op een deelname aan de wereldwijde strijd tegen geweld tegen vrouwen.

De 40-jarige actrice, die al twee jaar ambassadeur is voor het VN-ontwikkelingsfonds voor vrouwen Unifem, vertelde tijdens een persconferentie dat een op de drie vrouwen in haar leven te maken krijgt met geweld. "Dat is een onvoorstelbaar cijfer dat maar weinig mensen kennen", vond ze.

Nicole Kidman, onder meer bekend van de films 'Moulin rouge', 'The others' en 'The golden compass', is zeven maanden zwanger van haar echtgenoot Keith Urban. Ze heeft al twee adoptiekinderen met haar ex-man Tom Cruise, Isabella (15) en Connor (13). Dinsdag werd bekend dat Connor zijn acteerdebuut maakt in de dramafilm 'Seven pounds'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen