Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bas Heijne nieuwe presentator Zomergasten

Shownieuws

Bas Heijne wordt de nieuwe presentator van het VPRO-programma Zomergasten. Heijne is redacteur bij het NRC Handelsblad en schrijft ook columns voor deze krant.

Bas Heijne wordt de nieuwe presentator van het VPRO-programma Zomergasten. Dat heeft de omroep dinsdag bekendgemaakt. Heijne is redacteur bij NRC Handelsblad en schrijft ook essays en columns voor deze krant.

Het 21e seizoen van Zomergasten, waarin prominente Nederlanders hun favoriete televisieavond samenstellen en daarover aan de tand worden gevoeld, start op 27 juli. Heijne maakte dinsdag in het programma De Wereld Draait Door bekend dat PvdA-minister van Onderwijs Ronald Plasterk deze zomer een van zijn gasten is. Wie de andere genodigden zijn, is nog niet bekend.

De 48-jarige Heijne noemt Zomergasten in een verklaring 'een Hollands instituut'. "De kans om een zomer lang mensen die ertoe doen gedurende drie uur ongegeneerd alles te kunnen vragen aan de hand van favoriete televisiebeelden, mag ik niet laten lopen. En wanneer de kijker eind augustus denkt, Nederland is zo'n dwaas land nog niet, ben ik dik tevreden.''

De afgelopen twee jaar werd Zomergasten gepresenteerd door Joris Luyendijk. Daarvoor waren onder anderen Adriaan van Dis, Joost Zwagerman en Connie Palmen het gezicht van het programma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen