Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lama's spelen in zwarte komediethriller

Shownieuws

Erik de Bruyn begint binnenkort met de opnamen van 'Odessa star', waarin alle vier de Lama's te zien moeten zijn. Jeroen van Koningsbrugge heeft al getekend.

Regisseur Erik de Bruyn begint binnenkort met de opnamen van zijn nieuwe film 'Odessa star', waarin alle vier de Lama's te zien moeten zijn. Jeroen van Koningsbrugge heeft al getekend voor het project, dat De Bruyn omschrijft als een 'black comedy thriller'. "Er zijn vijf grote rollen in de film", vertelt de filmmaker aan Novum Nieuws. "Je hebt maar vier Lama's, dus die vijfde wordt misschien gespeeld door Fedja van Huêt."

Van Koningsbrugge speelt in 'Odessa star' een vader met een midlifecrisis, een van de twee hoofdrollen in de film. Als hij een jeugdvriend tegenkomt die het heeft gemaakt in de onderwereld, verandert zijn leven ingrijpend. "Ook de andere hoofdrol zal worden gespeeld door een van de Lama's", verklapt De Bruyn. "Denk bijvoorbeeld aan Ruben van der Meer."

Samen met producent Dutch Mountain Movies is De Bruyn momenteel op zoek naar een televisieomroep om mee samen te werken. "Als filmmaker werk ik meestal met de NPS. Maar deze film zou beter bij BNN passen, zeker ook vanwege de Lama's", vertelt hij. "Maar inmiddels heeft ook Endemol interesse getoond."

Door samen te werken met een grote partner als Endemol, zou ook het ideaal dichter bij komen om voor de casting van de vrouw van de criminele jeugdvriend over de grenzen te zoeken. "Als je echt groot denkt, hoe zij is beschreven in het boek van Herman Koch, dan moet je daar eigenlijk Monica Bellucci voor hebben", legt hij uit. "Dat is groot gedacht, natuurlijk, maar Endemol zegt: is dat nou wel zo groot gedacht?"

De Bruyn, die eerder de films 'Wilde mossels' en 'Nadine' regisseerde, heeft zelf het script geschreven voor 'Odessa star', dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Koch. De film moet volgend jaar in de bioscoop te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen