Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix neemt Duitse 'bezetters' op de hak

Shownieuws

Johan Vlemmix neemt in zijn nummer Duitsers op de hak. In 'Alle Duitsers op het strand' zingt hij over de kuilen die ze altijd graven op het Nederlandse strand.

Johan Vlemmix neemt in zijn nieuwe nummer Duitse toeristen in Nederland op de hak. In 'Alle Duitsers op het strand' zingt de entertainer over het fenomeen dat Duitsers altijd grote kuilen graven op het strand, om uit de wind te blijven tijdens het zonnen. "Ze bezetten heel de kust, zijn zich niet van kwaad bewust."

Vlemmix nam de parodie op het nummer 'Alle duiven op de Dam' van Gert & Hermien op met Frank Hoek en Nol Roos. Met Roos nam hij eerder al de carnavalskraker 'Een bussie vol met Polen' op, dat begin dit jaar de zevende plaats in de Single Top 100 bereikte.

De Brabander klaagt in het nummer ook over de door Duitsers 'overbevolkte' stranden. Hij verwacht echter niet dat de Duitse bevolking zal vallen over de tekst van zijn nummer, omdat er 'geen woord is gelogen in dit lied'. "De Duitsers graven toch ook kuilen op het strand? En iedereen weet dat Duitsers een goed gevoel voor humor hebben."

'Een bussie vol met Polen' veroorzaakte wel opschudding. De zanger ontving diverse bedreigingen van Polen die zich beledigd voelden door het nummer over Poolse arbeiders in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen