Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bush schakelt hulp in van tv-presentator

Shownieuws

Bush was maandag te gast in de Amerikaanse versie van Deal or no Deal. Hij vroeg de presentator of die hem kan helpen een 'deal' te maken over de begroting.

De Amerikaanse president kan elke hulp gebruiken om zijn begroting door te drukken. Dat bleek maandag, toen George W. Bush te gast was in de Amerikaanse versie van het televisieprogramma Deal or no Deal. Bush vroeg via een videoboodschap aan presentator Howie Mandel of hij hem wil helpen een 'deal' te maken met het congres over de federale begroting.

"Howie, ik weet niet of je tijd hebt om naar Washington te komen, maar ik moet tot een akkoord komen met het congres over het federale budget. Hoe zou jij het vinden om een driebiljoendollar-versie van Deal or No Deal te presenteren?", grapte Bush.

Bush was in de show om kandidaat Joseph Kobes een hart onder de riem te steken. Die was drie termijnen gestationeerd in Irak en ontving een 'Purple Heart', een van de hoogste militaire onderscheidingen in de Verenigde Staten. De president bedankte de ex-militair voor zijn 'moedige inzet in Irak'. Kobes won uiteindelijk niet de hoofdprijs, maar verliet het programma met omgerekend ruim zestienduizend euro op zak.

In Deal or No Deal, dat gebaseerd is op een Nederlands format, maken de deelnemers kans op een miljoen dollar. De kandidaat moet steeds enkele van twintig dozen met aanvankelijk nog onbekende bedragen laten weghalen. Als hij doorspeelt en niet ingaat op een aanbod van de bank, kan hij heel hoog of juist heel laag uitkomen. In Nederland wordt het spelletjesprogramma elke werkdag op RTL 5 uitgezonden. Beau van Erven Dorens presenteert deze Nederlandse versie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen