Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Dots-bedenker Richard Dubois overleden

Shownieuws

Dolly Dots-bedenker Richard Dubois is zaterdag in zijn woonplaats Los Angeles overleden. Hij wordt gecremeerd en de urn wordt naar Nederland meegenomen.

De bedenker en oprichter van de Dolly Dots, Richard Dubois, is zaterdag overleden in zijn woonplaats Los Angeles. Dit heeft medeoprichter Peter van Asten maandag bekendgemaakt. Bij Dubois werd acht jaar geleden nierkanker ontdekt, die uitzaaide naar zijn longen.

Dubois wordt deze week gecremeerd in Los Angeles. De urn met zijn as wordt vervolgens door zijn twee zussen meegenomen naar Nederland.

De oprichter van de meidengroep was donderdag nog in RTL Boulevard live over de telefoon te horen. Er zou onenigheid zijn ontstaan over hoe de naam van de groep tot stand was gekomen. Dolly Dot Angela Groothuizen had in het RTL-programma Aperitivo beweerd dat de naam Dolly Dots van een stripfiguurtje komt. Dubois ontkende dat, en hij vertelde dat hij de naam had gedroomd en dat hij het betreurde dat mensen daaraan twijfelden.

Dubois en Van Asten waren niet alleen de bedenkers van de groep. Zij produceerden ook een paar van de grootste hits, waaronder de nummer 1-hit 'Love me just a little bit more'.

Dubois produceerde halverwege de jaren negentig ook diverse albums met de cast van de populaire tv-serie 'The bold and the beautiful'. De albums met John McCook (Eric Forrester), Bobbie Eakes (Macy Alexander) en Jeff Trachta (Thorne Forrester) werden in Europa meer dan een miljoen keer verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen