Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verlinde verwacht meer musicalrevivals als 'Piaf'

Shownieuws

Albert Verlinde, de producent van de musical 'Piaf', denkt dat er de komende jaren meer musicalrevivals plaatsvinden. "Dat is in New York ook zo."

Albert Verlinde, de producent van de musical 'Piaf', denkt dat er de komende jaren meer musicalrevivals zullen plaatsvinden. De musical over het korte leven van de Franse zangeres Edith Piaf was in 1999 op de bühne te zien en keert dit najaar terug. "We moeten er aan wennen dat al die titels terugkomen. Dat is in New York ook zo, eens in de tien jaar is er weer 'Annie', dan is er weer 'Grease'", legt hij uit. "En ik vind het leuk om te kijken wat de aansluiting is met nu. Als je alleen maar gaat kopiëren, dan is dat niet leuk."

In het stuk spelen veel nieuwe aanwinsten voor de musicalwereld. Zo speelt Geert Hoes zijn eerste musicalrol. Ook Ara Halici, Esther Roord en Raymond Kurvers spelen een rol. Veteraan Liesbeth List keert terug in haar oude rol als Edith Piaf.

Verlinde putte ook uit de acteurs in zijn eigen producties van V&V entertainment voor de nieuwe rolverdeling van het stuk. Zo pikte hij uit 'Fame' de actrice Daphne Flint, die de jongere versie van Edith Piaf speelt. Toch is Flint nog erg onzeker, volgens Verlinde. "Dat mag ze ook eigenlijk niet zijn van mij. Maar zodra ze die scheur opentrekt, om het dan maar even zo te zeggen, weet je niet wat je hoort. Dus dat kan ze."

Flint denkt dat zij als jonge Piaf veel van List kan leren. "Zij heeft het natuurlijk al een keer gedaan. Ik denk dat zij toch een belangrijke bron gaat zijn voor mij", vertelt de 33-jarige actrice. Verlinde is verrast door het talent dat hij met Flint in huis heeft gehaald. "Zij is een soort jonge Liesbeth List. Ze lijkt zelfs op de dochter van Liesbeth, als je haar zo ziet."

In de oorspronkelijke versie was er nog geen sprake van een jongere Piaf. Volgens de 66-jarige List is het niet gemakkelijk om de rol van de Franse zangeres te spelen. "Er moet hard aan gewerkt worden. Het is niet zomaar een rol, maar het is gewoon Piaf zijn", zegt List. Zij helpt Flint hier wel een handje bij. "Ik heb tegen haar verteld dat ze dvd's moet bestuderen en cd's moet luisteren. Foto's bekijken, hoe ze zit en hoe ze staat. Dan komt het vanzelf wel opborrelen."

Een nieuwe aanwinst voor de musicalwereld is Geert Hoes, die met 'Piaf' zijn eerste zingende rol te pakken heeft. Hij speelt de grote liefde van Piaf, de bokser Marcel Cerdan, die omkomt bij een vliegtuigongeluk. "Er zitten niet heel veel zangstukken in, dus ik ga voornamelijk heel veel spelen en het zingen zal vooral op de achtergrond zijn", vertelt Hoes.

Hij kijkt ernaar uit om met een grootheid als List op het podium te staan. "Dat is geweldig. Zij is natuurlijk zo'n theatericoon. Ik denk dat ik er veel van ga leren." Of we de 25-jarige acteur al in meer musicals kunnen verwachten, weet hij zelf ook nog niet zo goed. "Ik denk dat het belangrijkste is dat ik me hier op ga focussen. Ik moet eerst maar eens dit zien af te ronden."

'Piaf' gaat op 27 oktober in de Haagse Koninklijke Schouwburg in première. De musical telt negentig voorstellingen en de toer wordt op 3 maart afgesloten in Gent.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen