Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtszaak Oprah Winfrey-school uitgesteld

Shownieuws

De rechtszaak tegen een voormalige leidster van The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Johannesburg is uitgesteld. Dat heeft een rechter bepaald.

(Novum/AP) - De rechtszaak tegen een voormalige leidster van The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Johannesburg is uitgesteld. Dat heeft een Zuid-Afrikaanse rechter maandag bepaald.

De advocaat van Tiny Virginia Makopo heeft meer tijd nodig om te overleggen met zijn cliënt. De vrouw is aangeklaagd wegens mishandeling van zes leerlingen en een collega. Ook zou ze een studente seksueel hebben misbruikt. Rechter Thelma Simpson heeft de zitting nu op vrijdag gepland.

De meisjesschool van Winfrey werd vorig jaar geopend. Met de school vervulde de talkshowkoningin een belofte die zij in 2000 deed aan de vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, om achtergestelde Zuid-Afrikaanse meisjes uitzicht te bieden op een betere toekomst. Nadat het schandaal in oktober aan het licht kwam, reisde Winfrey meerdere malen af naar Zuid-Afrika om de studentes en hun families om vergiffenis te vragen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen