Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'San Fu Maltha dwarsboomt carrière Thijs Römer'

Shownieuws

Filmproducent San Fu Maltha zorgt ervoor dat Thijs Römer nauwelijks nog aan de bak komt in de Nederlandse filmwereld. Dat zegt de acteur in de glossy Jan.

Filmproducent San Fu Maltha zorgt ervoor dat Thijs Römer nog nauwelijks aan de bak komt in de Nederlandse filmwereld. "Zoals ik heb begrepen zullen Maltha en consorten er alles aan doen om mijn carrière te dwarsbomen", zegt de acteur in het meinummer van de glossy Jan. De vriendschap van Römer met de vermoorde regisseur Theo van Gogh zou ten grondslag liggen aan de vete.

Na een vileine column van de cineast zou Maltha de acteurs die samenwerkten met Van Gogh voor een keuze hebben gesteld. "Als ze voor jou kiezen, zorg ik ervoor dat ze bij mij nooit meer aan de bak komen", zou Maltha hebben gezegd. "Wij hadden geen zin in dit kinderachtige spelletje. En dat hebben we hem verteld", stelt Römer.

Enkele jaren later, tijdens de opnamen van de film 'Zwartboek', een productie van Maltha's productiebedrijf Fu Works, merkte de acteur de gevolgen van zijn keuze. "Ik werd uit de film gewerkt. Michiel Huisman heeft mijn rol overgenomen."

Productiemaatschappij IDTV, verantwoordelijk voor films als 'De tweeling' en 'Cloaca', spande volgens Römer samen met Maltha. "Ik kwam inderdaad door geen enkele auditie van IDTV meer heen. De jeugdfilm 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi' is de eerste grote filmproductie die ik heb gedaan sinds de moord. Dat mensen zo hun gram zouden halen over het graf van Theo heen, had ik nooit verwacht."

Maltha laat via een woordvoerder weten dat hij het interview met Römer heeft gelezen. De producent wenst echter niet op de uitlatingen van de acteur te reageren. Volgens IDTV gaat het om een oud conflict. "Op onze filmafdeling zit inmiddels een heel nieuw team", stelt een woordvoerder. "Wij doen daarom geen uitspraken over deze zaak."

Römer is al geruime tijd druk met zijn regiedebuut 'Het wapen van Geldrop', waarvoor hij ook het script heeft geschreven. Römer, zijn vrouw Katja Schuurman en goede vriendin Tara Elders vervullen de hoofdrollen in de film, die op 18 september in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen