Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kinderen Ray Charles in gevecht over erfenis

Shownieuws

De twaalf kinderen van de overleden Ray Charles beschuldigen de ex-manager van de soullegende, Joe Adams, van misbruik van de nalatenschap. Ze willen onderzoek.

(Novum/AP) - De twaalf kinderen van de in 2004 overleden Ray Charles beschuldigen de voormalige manager van de soullegende, Joe Adams, van misbruik van de nalatenschap. De kinderen willen onderzoek laten uitvoeren naar dit mogelijke misbruik. De erfenis, waaronder ook de auteursrechten van Charles vallen, staat momenteel onder toezicht van Adams.

Adams bracht na het overlijden van Charles twee albums van de soullegende uit, 'Ray Sings, Basie Swings' en 'Genius Loves Company'. De kinderen van Charles zijn ervan overtuigd dat hun vader niet had ingestemd met het verschijnen van deze twee albums als hij nog geleefd zou hebben. De manager zou daarnaast originele muziekbanden van Charles hebben verkocht.

De kinderen hopen de zeggenschap te verkrijgen over de auteursrechten, die na de dood van Charles onder het toezicht van zijn voormalige manager kwamen. Ze willen ook meer betrokken worden bij de Ray Charles Foundation, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in China.

Adams werd in 1961 manager van Charles. Hij was het hoofd van de Ray Charles Foundation, en van Ray Charles Enterprises, het overkoepelende bedrijf van Charles' zakelijke ondernemingen. Daarnaast is hij de beheerder van de erfenis van de kinderen. Het vermogen van Charles wordt geschat op bijna 32 miljoen euro. Het vermogen dat kan voortvloeien uit de verkoop van de auteursrechten van de soulzanger worden op ruim zestien miljoen euro geschat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen