Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna op gratis Brits muziekfestival

Shownieuws

Madonna is dit jaar de hoofdact op Big Weekend. Dat heeft de BBC, die het gratis muziekfestival jaarlijks organiseert, maandag bekendgemaakt.

Madonna is dit jaar de hoofdact op Big Weekend. Dat heeft de BBC, die het gratis muziekfestival jaarlijks organiseert, maandag bekendgemaakt. Ook Duffy, Adele, Nelly en Goldfrapp staan op het programma van het tweedaagse evenement, dat op 10 en 11 mei plaatsvindt in Maidstone, in het zuidoosten van Engeland.

De Britse omroepvereniging stelt in totaal ruim dertigduizend kaarten beschikbaar. Via BBC Radio kunnen luisteraars kaarten aanvragen. Vorig jaar probeerden meer dan 470 duizend mensen toegangsbewijzen te bemachtigen.

Big Weekend wordt elk jaar in een andere regio van Groot-Brittannië georganiseerd. Vorig jaar streek het festival neer in de stad Preston. Toen gaven onder anderen Mika, Scissor Sisters en Kaiser Chiefs acte de présence.

Madonna doet het goed in haar tweede vaderland. De zangeres kwam afgelopen weekeinde met haar nieuwe single '4 minutes' binnen op de eerste plaats van de Britse singlelijst. In Nederland staat het nummer inmiddels op nummer drie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen