Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CNN-presentator in vreemd standje opgepakt

Shownieuws

CNN-presentator Richard Quest is vrijdagnacht opgepakt in Central Park. Hij had een pakje drugs bij zich en een touw, dat zijn nek aan zijn genitaliën verbond.

(Novum/AP) - CNN-presentator Richard Quest is dit weekeinde opgepakt in het New Yorkse Central Park wegens drugsbezit. Hij ontliep gevangenschap nadat hij toezegde een afkicktraject te ondergaan. In het politierapport, dat is ingezien door de New York Post, zouden saillante details staan over de zaak, zoals het vreemde standje waarin agenten de presentator aantroffen.

Quest bevond zich volgens de krant in het park met een pakje metamfetamine in zijn broekzak en een touw dat zijn nek aan zijn geslachtsdelen verbond. Ook zou de politie een seksspeeltje in zijn schoen hebben gevonden.

In eerste instantie werd de Britse presentator aangehouden omdat hij zich in het park bevond terwijl het 's nachts gesloten is. De agenten troffen niet alleen Quest aan, maar ook een andere man. Of hij ook seksattributen bij zich droeg, is niet bekend.

De vreemde wijze waarop de presentator gekleed was, heeft voor hem geen consequenties omdat hij 'geen edele delen toonde', aldus de politie volgens de New York Post. Volgens de advocaat van Quest was zijn cliënt onderweg naar zijn hotel samen met een vriend, en besefte hij niet dat het park dicht was.

De rechter beloofde de zaak te schrappen als hij een afkicktraject van zes maanden zou volgen. Hiermee stemde de presentator in.

CNN omschrijft Quest als een belangrijk gezicht van de zender. Hij presenteerde voornamelijk programma's over economisch nieuws, zoals Business International en Business Traveler. Naar verluidt is hem aangeboden om bij de Engelstalige variant van de zender Al-Jazeera te gaan werken. Maar deze baan wees hij af vanwege zijn openlijke homoseksualiteit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen