Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Horrorfilm 'REC' wint publieksprijs filmfestival

Shownieuws

De horrorfilm 'REC' heeft de publieksprijs op het Amsterdam Fantastic Film Festival gewonnen. Andere winnaars waren 'King of the hill' en 'Time crimes'.

Op het Amsterdam Fantastic Film Festival was de Spaanse horrorfilm 'REC' de populairste film onder de bezoekers. De film kreeg een gemiddelde waardering van een 8,7 en werd daarmee de winnaar van de publieksprijs, de Silver Scream Award. Op de tweede plaats eindigde de Beatles-musical 'Across the universe', gevolgd door de romantische zombiekomedie 'Fido'. Dat heeft het festival zondag bekendgemaakt.

'REC' wint momenteel wereldwijd prijzen. Zo sleepte de film al een Spaanse Oscar, een Goya, in de wacht voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Op het filmfestival van Sitges won het horrorspektakel vijf prijzen. De film, die gaat over een virusuitbraak in een appartementencomplex in Barcelona, draait sinds deze week in de Nederlandse bioscopen. In oktober verschijnt ook de Amerikaanse remake, 'Quarantine'.

Het 24e Fantastic Film Festival kende nog meer films prijzen toe. Zaterdagavond nam Gonzalo Lopéz-Gallego de Zilveren Méliès, de prijs voor beste Europese film, in ontvangst voor zijn Spaanse rolprent 'King of the hill'. De juryprijs voor beste film van het festival ging ook naar een Spaanse film. 'Time crimes', een sciencefictionfilm over tijdreizen, kreeg deze Black Tulip Award toebedeeld.

Bij de vertoning van de slotfilm van het festival, 'Doomsday' van regisseur Neil Marshall, werden de winnaars bekendgemaakt. Het filmfestival, dat overwegend de genres fantasy, horror en sciencefiction draait, werd dit jaar in het Tuschinski-theater georganiseerd en kende een recordaantal bezoekers van twintigduizend. Dat zijn er drieduizend meer dan vorig jaar. Sinds dit jaar heeft het festival ook een nieuwe directeur, Phil van Tongeren. Hij nam het stokje over van Jan Doense.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen