Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dikke mik tussen Dunya en Desie

Shownieuws

Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven spelen dikke vriendinnen in 'Dunya en Desie'. In het dagelijks leven zijn de twee actrices ook goed bevriend, zeggen ze.

Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven spelen twee dikke vriendinnen in 'Dunya en Desie: de film', maar zijn ook in het dagelijks leven goed bevriend. "Die vriendschap hoeven we dus niet te spelen, want die is er al", vertelt Hassouni. "Daardoor komt het geloofwaardiger over. Je zult maar een hekel aan elkaar hebben, dan moet je ook nog de vriendschap acteren. Gelukkig zit dat helemaal goed."

De 22-jarige Hassouni bewondert haar collega omdat ze sterk en positief is. "Eva probeert echt van de kleinste dingen te genieten", stelt ze. "Ik vind het heel knap dat ze nu al heeft ontdekt hoe belangrijk dat is." Van de Wijdeven vindt het op haar beurt knap dat haar collega 'altijd een bepaald soort rust weet te bewaren'. "Als ik zenuwachtig word of heel blij ben zie je me alle kanten op stuiteren, maar zij blijft altijd kalm", vertelt ze. "Dat moet ik echt nog leren."

Hassouni en Van de Wijdeven zijn vanaf volgende week in de bioscoop te zien in de roadmovie 'Dunya & Desie', gebaseerd op de succesvolle tv-serie die drie jaar geleden tot een eind kwam. "Wij zijn zelf van pubers langzaam volwassen geworden, dus we moesten echt even kijken hoe het ging toen de repetities voor de film begonnen", zegt Eva, die destijds net als Maryam als 15-jarige in de serie terechtkwam. "Ik was bang dat de spontaniteit die in de serie zo goed werkte, was weggevallen. Gelukkig zaten we er na een kwartiertje alweer helemaal in."

De 23-jarige Van de Wijdeven speelt Desie, een meisje dat 'zo Hollands is als kaas en tulpen'. "Ze is impulsief en recht door zee en doet eerst voordat ze nadenkt, net zoals ik", zegt de actrice. Hassouni, die de Marokkaanse Dunya speelt, noemt haar personage 'een lief, zacht en aardig meisje'. "Ze denkt veel na over het leven en over zichzelf", vertelt ze. "Ze is zoekende."

Voor de film reisde de hele crew voor vijf weken af naar Marokko, waar de twee hartsvriendinnen een avontuur beleven. Er werd onder meer in Casablanca en in Marokko gefilmd. "Het was heel leuk om in Marokko te filmen", vindt Hassouni. "Ik was ook nog nooit in Casablanca of Marrakech geweest, dus voor mij is het net zo speciaal als voor de rest van de Nederlandse crew."

Toen de opnamen voor de film voorbij waren, nam Van de Wijdeven meteen afscheid van het hoogblonde haar dat zo typerend is voor Desie. "Ik heb tien uur bij de kapper gezeten toen het geblondeerd werd", blikt de actrice terug. "Daarna moest ik voor een andere rol mijn haar bruin verven. Toen dat achter de rug was, heb ik meteen de schaar erin gezet", lacht ze.

Hassouni hoefde voor haar rol als Dunya niets aan haar uiterlijk te veranderen. "Heel veel mensen vragen me of ik al een beetje afscheid heb kunnen nemen van Dunya, maar dat zal nooit gebeuren", bekent de brunette. "Dunya is een deel van me geworden en ik koester haar heel erg."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen