Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Emilio Navaira aan beterende hand

Shownieuws

Het herstel van de Tejano-artiest Emilio Navaira loopt voorspoedig. Hij raakte eind maart zwaargewond toen de bus van zijn band tegen een wegafzetting botste.

(Novum/AP) - Het herstel van de Amerikaanse zanger Emilio Navaira loopt voorspoedig. Dat zeggen de artsen van de Tejano-artiest die eind vorige maand zwaargewond raakte toen de bus van zijn band in Texas tegen een wegafzetting botste. Navaira, die achter het stuur zat, vloog na de botsing door de voorruit en liep daarbij verschillende ernstige verwondingen op.

De afgelopen weken onderging de 45-jarige artiest onder meer twee hersenoperaties om een bloedprop te verwijderen. Ook werd een slagaderlijk gezwel uit zijn long verwijderd.

Inmiddels is hij zo hersteld dat hij weer kan zitten, staan, eten en praten. Binnenkort mag hij de intensive care verlaten. Of hij er weer helemaal bovenop komt is echter nog onduidelijk. "Het is moeilijk om te voorspellen of hij ooit helemaal zal herstellen en hoe lang dat dan duurt", vertelt een van zijn artsen. "Maar het feit dat hij nu al zo veel vooruitgang heeft geboekt in zo'n korte tijd is bemoedigend."

Navaira bracht met zijn begeleidingsband Rio zeventien studioalbums uit. De plaat 'Acuerdate' werd in 2003 onderscheiden met een Grammy voor het beste Tejano-album. Tejano is een folkachtige muziekstijl, die wordt gemaakt door Texanen van Spaanse afkomst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen