Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kraak & Smaak blij met steun Perez Hilton

Shownieuws

Kraak & Smaak is blij met de steun van blogger Perez Hilton. "We vinden het bizar", zegt Oscar de Jong van het funktrio. "Het is een aardige steun in de rug."

Kraak & Smaak is blij met de steun van de Amerikaanse entertainmentblogger Perez Hilton. "We vinden het echt bizar", vertelt Oscar de Jong van het Nederlandse funktrio. "Hij heeft veel invloed, dus het is prettig dat iemand als hij fan van ons is. Het is een aardige steun in de rug."

De Jong werd wakker gebeld met het nieuws dat de nieuwe single 'Squeeze me' en de bijbehorende videoclip op de site van Hilton de hemel in worden geprezen. Hoe de 30-jarige blogger aan het nummer van de Leidse formatie is gekomen, is onduidelijk. "We kregen een mailtje van een mevrouw die zei dat ze Perez over ons heeft getipt", vertelt Oscar. "Maar we zijn in de underground van Los Angeles, waar Perez vandaan komt, al best bekend. Waarschijnlijk wist hij al wie wij waren."

Het is nog onduidelijk welke gevolgen de promotie door de blogger betekent voor Kraak & Smaak. Eerder ging homoband Bearforce 1 op tournee door Amerika, nadat de Nederlandse band werd gehyped door Perez. "We waren sowieso al van plan om naar Amerika te gaan, maar we weten nog niet wanneer", vertelt De Jong. "We houden alle opties open."

Vorige week verscheen 'Plastic people', het nieuwe album van Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug. Maandag komt het album van het trio binnen op de twintigste plaats in de Album Top 100. "Dat is goed nieuws", vindt De Jong, die nog niet op de hoogte was. Dat Jeroen van der Boom met zijn nummer 2-notering hoger is binnengekomen in de lijst, vindt hij jammer. "Maar ik weet zeker dat Jeroen van der Boom het lang niet zo goed doet bij Perez Hilton", lacht hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen