Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna definitief niet vervolgd voor kruisiging

Shownieuws

De kruisigingsact waarmee Madonna in 2006 op het podium stond, was niet strafbaar. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vrijdagavond bepaald.

De kruisigingsact waarmee Madonna in 2006 tijdens haar Confessions Tour op het podium stond, was niet strafbaar. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vrijdag bepaald. Het Openbaar Ministerie hoeft daarom de aangifte die de SGP-jongeren tegen de zangeres deed niet in behandeling te nemen.

De jonge leden van de gereformeerde politieke partij hadden in 2006 al aangifte gedaan van godslastering en belediging na haar concerten in september van dat jaar in de Amsterdam Arena. Vooral de kruisiging tijdens het nummer 'Live to tell', waarbij de popdiva met een doornenkrans op haar hoofd aan een enorm kruis vol kristallen hing, stootte de christelijke jongeren tegen de borst.

Het OM bepaalde in januari vorig jaar al dat dit schouwspel voor meerdere interpretaties vatbaar was en besloot de popster niet te vervolgen. Hierop dienden de gereformeerde jongeren via een beroepsprocedure een verzoek in om alsnog tot vervolging over te gaan. Dit verzoek is nu dus ook afgewezen.

Eerder verklaarde Madonna zelf al dat de omstreden act 'niet 'anti-christelijk, heiligschennend of godslasterlijk' bedoeld was. Ze wilde ermee de aandacht vestigen op 'de miljoenen kinderen in Afrika die elke dag sterven of leven zonder zorg, medicijnen en hoop'. Tijdens het nummer waren op de achtergrond foto's van Afrikaanse kinderen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen