Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon wil rectificatie van Weekend

Shownieuws

Gordon is boos. Volgens hem heeft Weekend uitspraken geplaatst over hem die niet waar zijn. Hij eist een rectificatie, schrijft hij op zijn website.

Gordon is in alle staten. De presentator wil dat weekblad Weekend een artikel over hem rectificeert. Uitspraken die een ex-kandidate van zijn programma Gillend naar Huis heeft gedaan, zijn volgens hem onder druk tot stand gekomen. "Hoge bomen vangen veel wind denk ik, maar ze moeten geen onwaarheden gaan vertellen, dat pik ik niet!", schrijft hij woedend op zijn weblog.

Weekend schreef in het artikel over de ontmoeting tussen de kandidate en Gordon. Zij zou blij zijn geweest toen de opnamen voorbij waren. "Hij kon niks aardigs zeggen", zegt ze in het roddelblad. "Hij is gewoon zichzelf niet, hij doet zich steeds anders voor." Ook noemde ze Gordon 'lui' en 'een verwend nest'.

Volgens Gordon neemt de vrouw zelf afstand van de uitspraken die in het weekblad zijn verschenen. Gordon schrijft op zijn website dat Weekend haar driehonderd euro heeft toegeschoven voor haar uitlatingen. "Het is een schande dat een blad mensen betaalt om dingen te laten zeggen die helemaal niet waar zijn. Nog kwalijker is het feit dat ze op deze manier moedwillig mijn goede naam door het slijk halen en er bewust schade mee berokkenen", briest hij.

Volgens het roddelblad heeft de kandidate wel degelijk haar gal gespuwd over de presentator. "We hebben de tapes waarop de uitspraken staan", meldt een redacteur van het blad. Wel erkent hij voor de informatie te hebben betaald. "Als iemand een goed verhaal heeft, schuiven we ze graag wat toe", zegt hij. "Maar niet om mensen vervelende dingen te laten zeggen. Het is tipgeld."

Gordon laat het hier niet bij zitten. "Ik laat mijn advocaat vandaag nog reageren en sommeren tot rectificatie." Het weekblad zegt nog niets van de presentator vernomen te hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen