Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Privé schikt met Linda over stuk Frédérique Huydts

Shownieuws

Privé heeft een overeenkomst getroffen met Linda. Privé had zonder toestemming delen uit een Linda-interview met de moeder van Frédérique Huydts overgenomen.

De tijdschriften Privé en Linda hebben een overeenkomst getroffen. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. De twee tijdschriften hadden ruzie omdat Privé zonder toestemming delen uit een Linda-interview met de moeder van de overleden actrice Frédérique Huydts had overgenomen, al was dat met bronvermelding. Ook plaatste Privé een foto van de besloten crematie van de in 2006 overleden actrice bij het ingekorte interview.

De moeder van Huydts sprak voor de Linda met journalist Cornald Maas over de rouwperiode na het overlijden van haar dochter aan de gevolgen van darmkanker. Volgens Maas gaf zij dit interview in vertrouwen en rekende ze er niet op dat haar verhaal uiteindelijk in roddelblad Privé terecht zou komen.

Privé heeft er nu mee ingestemd om een bedrag van tweeduizend euro over te maken aan KWF kankerbestrijding. Uitgever Sanne Vismans weigert echter van een schikking te spreken. "We hebben het juridisch laten uitzoeken en we zijn binnen de grenzen gebleven", zegt zij in de Volkskrant. "We doen dit om een soort van spijt te bekennen. Het was een vervelende ervaring voor mevrouw Huydts en uit piëteit met haar maken we een bedrag over naar het KWF."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen