Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leven van Louis Davids op de planken

Shownieuws

Het leven van cabaretlegende Louis Davids wordt volgend theaterseizoen omgetoverd in een musical. Wie de rol van Davids speelt, is nog niet bekend.

Het leven van cabaretlegende Louis Davids wordt omgetoverd in een musical. De musical over een van de grootste namen uit de Nederlandse kleinkunstgeschiedenis moet vanaf het najaar van volgend jaar in de theaters te zien zijn, laat producent Ruud de Graaf donderdag weten. Wie de rol van Davids op zich neemt, is nog niet bekend.

Louis Davids groeide aan het eind van de negentiende eeuw als jongetje op in een arm gezin en begon zijn carrière zingend op kermissen. Later scoorde hij met zijn zus Rika hits als 'Reisje langs de Rijn' en 'We gaan naar Zandvoort'.

Davids was ook jarenlang directeur van het Rotterdamse casino en van het Kurhauscabaret in Scheveningen. Davids vertolkte het Amsterdamse Jordaan-repertoire en beïnvloedde hiermee later het werk van Wim Kan, Wim Sonneveld en Corry Vonk. De cabaretier overleed in 1939 op 55-jarige leeftijd.

Impresariaat Ruud de Graaf is het aankomende theaterseizoen, dat begint in september, ook verantwoordelijk voor 'Cabaret' en 'Op hoop van zegen'. Eerder maakte hij al 'Pietje Bell, de musical', 'Wat zien ik?!' en 'Zeg 'ns Aaa, het toneelstuk'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen