Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toetsenist Bruce Springsteen (58) overleden

Shownieuws

Danny Federici, de toetsenist van de E Street Band van Bruce Springsteen, is donderdag op 58-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan huidkanker.

(Novum/AP) - Danny Federici, de toetsenist van de E Street Band van Bruce Springsteen, is donderdag op 58-jarige leeftijd overleden. Dat laat de Amerikaanse zanger weten op zijn website. Federici overleed in een ziekenhuis in New York aan de gevolgen van huidkanker.

"Danny en ik hebben meer dan veertig jaar samengewerkt. Hij was de beste toetsenist en een geweldige muzikant. Ik hield ontzettend veel van hem", schrijft de 58-jarige Springsteen in een verklaring. "We zijn samen opgegroeid."

De E Street Band is onlosmakelijk verbonden met The Boss. De band werkte sinds 1972 mee aan meerdere van zijn albums, waaronder 'Born to run', 'Darkness on the edge of town', 'The river', 'Born in the U.S.A.' en zijn laatste album 'Magic'.

Springsteen, die op 18 juni de Amsterdam Arena aandoet, zit midden in een Amerikaanse tournee. Optredens van vrijdag en zaterdag heeft hij uitgesteld. De zieke Federici speelde vorige maand nog een nummer mee tijdens een concert van Springsteen in Indianapolis. Toen werd nog de hoop uitgesproken dat het niet bij dit ene gastoptreden zou blijven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen