Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hondenliefhebber Bridget stort zich op katten

Shownieuws

Maasland heeft een nieuw goed doel in het leven geroepen, Dutchykitten. Eerder richtte ze al Dutchypuppy op. Nu zet ze zich dus in voor zowel honden als katten.

Bridget Maasland heeft een nieuw goed doel in het leven geroepen, Dutchykitten. Dat maakte de zwangere presentatrice woensdag bekend. Tijdens haar werk voor Dutchypuppy, dat vecht tegen hondenleed, werd de 33-jarige blondine ook gegrepen door het leed van mishandelde en verwaarloosde katten.

In de opvangcentra van Dutchypuppy worden vaak ook katten opgevangen. Om hieraan meer bekendheid te geven, richtte Maasland daarom een extra goed doel op, dat speciaal gericht is op het bestrijden van kattenleed.

"Je hebt hondenmensen en kattenmensen", legt de presentatrice uit. "Wij gaven al veel geld uit aan katten, maar kregen alleen geld van hondenmensen en dat is eigenlijk zonde. Je laat namelijk een hele geldstroom liggen, dus nu heb ik de stoute schoenen aangetrokken."

De lancering van Dutchykitten wordt gekoppeld aan de heruitgave van de Disneyfilm 'De Aristokatten'. Vanaf volgende week woensdag ligt de dvd met de zingende katten in de winkels. Een landelijke dierenwinkelketen doneert van elke verkochte dvd in hun filiaal een euro aan Dutchykitten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen