Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lloyd Webber geëerd bij Classical Brit Awards

Shownieuws

Componist Andrew Lloyd Webber ontvangt volgende maand zijn eerste Classical Brit Award. Hij krijgt deze voor zijn uitzonderlijke prestaties als componist.

(Novum/AP) - Componist Andrew Lloyd Webber ontvangt volgende maand zijn eerste Classical Brit Award voor zijn uitzonderlijke prestaties binnen de klassieke muziekindustrie. De jaarlijkse uitreiking van prijzen voor klassieke muziek vindt op 8 mei plaats in de Royal Albert Hall in Londen.

De 60-jarige componist is voornamelijk bekend van zijn musicals die op het Londense West End groot zijn geworden, zoals 'The Phantom of the Opera' en 'Jesus Christ superstar'. Ruim twintig jaar nadat hij een Grammy won voor zijn Requiem Mass wint de componist nu een Classical Brit Award.

De tenor Alfie Boe kans maakt op twee prijzen, voor beste mannelijke artiest en voor album van het jaar. Ook Rolando Villazon en Sir Colin Davis maken kans op de prijs voor beste mannelijke artiest. Angela Hewitt, Anna Netrebko en Natalie Clein zijn genomineerd als beste vrouwelijke artiest.

Tijdens de uitreiking treden grote namen uit de klassieke muziek op, zoals Andrea Bocelli, Sarah Brightman en Josh Groban. De uitreiking wordt gepresenteerd door Myleene Klass, een oud-lid van de Britse band Hear'Say, die in 2001 het Britse programma Popstars won.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen