Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ziekenhuisserie ER nadert einde

Shownieuws

Na vijftien seizoenen komt er volgend jaar een einde aan de populaire ziekenhuisserie ER. De laatste aflevering zal eind februari worden uitgezonden.

Na vijftien seizoenen komt er volgend jaar een einde aan de populaire ziekenhuisserie ER. Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today. In verband met dalende kijkcijfers heeft zender NBC besloten een punt te zetten achter de serie over de eerste hulp van het fictieve ziekenhuis County General in Chicago.

In het laatste seizoen zullen in elk geval de acteurs John Stamos, Parminder Nagra en Linda Cardellini meespelen. Ook oudgediende Noah Wyle, die dokter John Carter speelt, maakt zijn opwachting. Uitvoerend producent John Wells wil dat ook ER-veteranen George Clooney en Julianna Margulies een comeback maken. "Ik mis gewoon een beetje mijn vrienden", zegt hij.

Vanaf donderdag zijn in de Verenigde Staten de laatste zes afleveringen te zien van het veertiende seizoen van de serie. ER heeft lange tijd stilgelegen door de staking van scriptschrijvers in Hollywood. Volgend seizoen moeten nog eens negentien afleveringen worden geproduceerd. De laatste aflevering wordt eind februari uitgezonden.

In Nederland brengt de Avro ER op het scherm. Dit najaar begint de omroep met het dertiende seizoen van de serie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen