Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'We gaan nog niet naar huis' ook in België op tv

Shownieuws

De komedie 'We gaan nog niet naar huis' gaat de landsgrenzen over. De Vlaamse zender VRT heeft de serie aangekocht en gaat de serie ondertiteld uitzenden.

De komedieserie 'We gaan nog niet naar huis' gaat de landsgrenzen over. De Vlaamse zender VRT heeft de dertiendelige KRO-serie aangekocht en gaat de komedie vanaf 21 april ondertiteld uitzenden. Dat heeft producent Endemol woensdag bekendgemaakt.

In Nederland is de serie, waarvan zondag de laatste aflevering te zien is, met wekelijks gemiddeld 1,5 miljoen kijkers een groot succes. "Dat was deels te danken aan onze succesvolle voorganger Boer Zoekt Vrouw", vertelt creatief directeur van Endemol Drama Peter Römer. "Maar nu dat gestopt is heeft 'We gaan nog niet naar huis' nog altijd een kijkcijfer waar we meer dan dik tevreden mee zijn."

'We gaan nog niet naar huis' gaat over Sam (Victor Löw), die na de dood van zijn vrouw met zijn zoon Flip (Jasper Oldenhof) en dochter Marjolein (Saskia van der Heide) van Amsterdam naar Texel verhuist om een bed and breakfast te beginnen. Het gezin betrekt een vervallen boerderij naast VVV-medewerkster Laura, gespeeld door Mary-Lou van Stenis.

Römer denkt dat de serie ook buiten de landsgrenzen aanslaat. "De hoofdpersonen gooien het roer om, ze laten hun vertrouwde leven achter zich", zegt Römer. "Dat is een universeel gegeven dat iedereen aanspreekt."

'We gaan nog niet naar huis' komt mogelijk ook in andere landen op de buis. De komedie wordt deze week onder de titel 'Don't miss the ferry' aangeboden op de tv-beurs in Cannes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen