Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon loopt weg met Dalai Lama

Shownieuws

Gordon is een groot aanhanger van de Dalai Lama. "Sinds zeven jaar staat mijn leven in het teken van de Dalai Lama", beweert hij in zijn column in Privé.

Gordon is een groot aanhanger van de Dalai Lama. "Misschien is het omdat we op dezelfde dag zijn geboren, misschien omdat we beiden van kleuren houden, of misschien is het de humor die ons bindt, maar sinds zeven jaar staat mijn leven in het teken van de Dalai Lama", beweert hij in zijn column in weekblad Privé.

De 39-jarige presentator zat jaren geleden in een 'enorme relatiedip'. Toen hij van een vriend de tip kreeg om zich op de boeken van de Dalai Lama te storten, raakte hij in de ban van het boeddhisme.

"Het mooie van boeddhisme is dat men geheel vrij is om waar en wanneer dan ook die filosofie toe te passen", jubelt Gordon. "Men kent geen haat; vergeving zorgt ervoor dat naasten het beter krijgen en vredelievend zijn. Dit is een leer, een les, een levenswijze die mij zo enorm aansprak, dat ik mij deze verrijking heb aangemeten."

Gordon, die zichzelf een atheïst noemt, werd katholiek opgevoed. "Ondanks dat ik mijn eerste communie heb gedaan en elke zondag een hostie in mijn mond gepropt kreeg, hebben ze het geloof in God er bij mij nooit in kunnen stampen", bekent hij.

Hij heeft een tip voor 'degenen die dan zo nodig moeten'. "Doe het lekker thuis, houd het voor je, geloof waar je in geloven wilt en laat anderen in hun waarde", schrijft hij. "Dus kom niet meer langs om het woord van God te brengen (Jehova's getuigen), kijk me niet raar aan omdat ik met mannen slaap (ChristenUnie), scheld me niet uit omdat ik niet geloof wat jij gelooft (moslims), maar laat mij nou lekker gaan met mijn wierook en mijn verwoede pogingen om degenen die mij moedwillig pijn en leed hebben berokkend, te vergeven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen