Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koninklijke onderscheiding voor Ferry Maat

Shownieuws

Ferry Maat is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De dj van Radio Veronica kreeg zijn lintje in zijn woonplaats Huizen.

Ferry Maat is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De dj van Radio Veronica kreeg zijn lintje in zijn woonplaats uit handen van de Huizense burgemeester Frans-Willem van Gils.

De dj ontving de onderscheiding omdat hij 'zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en een of meerdere opvallende prestaties heeft geleverd'. Zijn programma De Soulshow bestond in oktober 35 jaar, en werd gevierd met een Soulshow Top 100. Daarvan is nu een cd verschenen, waarvan Maat het eerste exemplaar donderdag in ontvangst nam.

De 61-jarige Maat heeft in zijn carrière bij verschillende zenders gewerkt. Hij begon op Radio Noordzee en werkte daarna nog bij de Tros, Radio 10, Radio Veronica en Hitradio, dat later Radio 538 werd. Hij ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen