Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny de Munk terug op de planken

Shownieuws

Danny de Munk heeft donderdag zijn rentree gemaakt in de musical 'Ciske de Rat'. Hij zat weken thuis toen een verwaarloosde griep hem parten begon te spelen.

Danny de Munk heeft donderdagavond zijn rentree gemaakt in de musical 'Ciske de Rat'. De 38-jarige musicalster belandde zes weken geleden thuis toen oververmoeidheid en een verwaarloosde griep hem parten begonnen te spelen. "Toen mijn lijf stop zei, zijn de emoties daaroverheen gekomen", vertelt hij vrijdag in De Telegraaf.

De Munk beseft nu dat hij onvoldoende fit was toen hij begon met de musical. Hij nam voor 'Ciske de Rat' begon twee docusoaps op, gaf een jubileumconcert in Ahoy en wilde na de repetities ook een cd met levensliederen opnemen. "Als je dan zeven keer per week opgaat en je rust niet voldoende uit, ga je dat merken", legt hij uit. "Ik heb uiteindelijk de raad van de artsen opgevolgd: even helemaal stoppen."

Tijdens het thuiszitten kwam hij toe aan het verwerken van de dood van twee dierbaren. "Ik ben een familiemens en zulke sterfgevallen gaan je niet in de koude kleren zitten", aldus Danny. "Ook niet omdat met het rouwen om alle twee ook weer het besef komt dat je zelf ouder wordt."

Jorge Verkroost heeft tijdens de afwezigheid van De Munk de rol van Ciske de Man op zich genomen. "Ik ben hem heel dankbaar", zegt Danny. "Hij heeft het top gedaan." Danny heeft nu weer zin om zelf de planken op te gaan. "Ik trek de bokshandschoenen weer aan. Ik ga ervoor."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen