Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gavin DeGraw zelf niet verliefd op een meisje

Shownieuws

Gavin DeGraw is nog zoekende naar een gewillige relatie die met hem mee wil toeren. Hij hoopt dan wel dat ze ook van zijn minder aantrekkelijke kantjes houdt.

Zijn nieuwste nummer mag dan 'In love with a girl' heten, Gavin DeGraw heeft de liefde van zijn leven nog niet gevonden. "Jammer genoeg ben ik eerder verliefd op het idee van een vriendin hebben. Ze moet wel genoeg van mij houden om mijn trekjes te accepteren die niet zo aantrekkelijk zijn", vertelt de zanger aan Novum Nieuws. "Als muzikant is er geen middenweg: of je hebt geen relatie, of je hebt een relatie waarin je partner meteen met je mee moet toeren."

De 31-jarige zanger, die in Nederland een hit scoorde met het nummer 'I don't want to be', heeft ook geen enge roadies die flauwvallen tijdens zijn concerten of gillend achter zijn toerbus aanrennen. "Het is één keer gebeurd, en dat was in Japan. Maar het komt weinig voor hoor, al was dat best vleiend", lacht de zanger. "Ik denk toch dat mijn publiek eerder van mijn muziek houdt en daarvoor naar het concert komt."

DeGraw, wiens tweede studioalbum 'Gavin DeGraw' vanaf mei in de winkel ligt, voelt ook niet de hete adem van de roddelbladen in zijn nek. "Ik besteed geen aandacht aan roddels.", zegt hij. "Ik probeer mezelf ook niet te veel te associëren met de roddelbladen."

Over die andere grote popartiest die constant door paparazzi op de hielen wordt gezeten, heeft de zanger wel een woordje klaar. "Britney Spears was erg jong en helaas gemanipuleerd in het vak", verklaart hij. "Ze is geen kind meer en ik zie haar als iemand die is misbruikt en zelf niet de consequenties van het vak heeft kunnen inschatten." DeGraw neemt het op voor zijn collega, met wie het momenteel weer beter gaan. "Het is eigenlijk schandalig. Een heleboel mensen hebben geld verdiend aan haar. Ze hebben haar leven verpest."

Het divagedrag van de zangeres kan hij best begrijpen. Zo vindt de zanger het ook leuk hoge eisen te stellen aan zijn kleedkamer. "Gewoon voor de gein", legt hij uit. "Dan vragen we bijvoorbeeld om mannenluiers. En dan maar hopen dat je de volgende dag wakker wordt en één van je crewleden op de bank aantreft met een mannenluier aan", grapt de 'Chariot'-zanger.

DeGraw heeft een hectische tijd voor de boeg. Nadat hij eerst nog terugreist naar de Verenigde Staten voor promotiewerk, komt hij vervolgens weer terug naar Europa. Op zondag 1 juni doet de zanger Nederland aan en staat hij op het podium van Pinkpop. Zijn nieuwe album ligt vanaf 7 mei in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen