Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Allochtonen mogen gratis naar Zwarte Cross

Shownieuws

Allochtonen mogen dit jaar gratis naar het Zwarte Cross Festival. Hiermee hoopt de organisatie de strijd aan te gaan met Geert Wilders en Rita Verdonk.

Allochtonen krijgen dit jaar gratis toegang tot het Zwarte Cross Festival in het Gelderse Lichtenvoorde. De organisatie wil op deze manier een vuist maken tegen 'de verharding en vervlakking van het publieke debat omtrent integratie en allochtonen'. Ook hoopt zij 'tegenwicht te bieden tegen figuren als Geert Wilders en Rita Verdonk'.

De twaalfde editie van het festival wordt gehouden op 25, 26 en 27 juli. Op het festijn is jaarlijks een combinatie van muziek, theater, motorcross en stunts te vinden. Dit jaar betreden onder meer Beef, Moke, Leaf, VanVelzen, Normaal, Jovink en de Voederbietels, de Ierse band The Answer en de Amerikaanse formatie The Legendary Shack Shakers het podium.

Het feest wordt georganiseerd door de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, hetzelfde bedrijf achter de formatie Jovink en de Voederbietels. De band is sinds vorig jaar uit elkaar en gaf zijn laatste concert in oktober. Voor de Zwarte Cross maakt de formatie echter een uitzondering.

Vorig jaar werd het festival door 93 duizend mensen bezocht. Toen traden onder meer Di-rect, Ilse DeLange, Krezip en Normaal op. SBS 6 besteedde vorig jaar een documentaireserie aan het feest, genaamd 'Oerend hard'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen