Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chatten met Songfestivalkalkoen Dustin

Shownieuws

Dustin The Turkey, de Ierse inzending voor het Songfestival, neemt vrijdag plaats achter de computer. De kalkoen beantwoordt via chat de vragen van zijn fans.

Dustin the Turkey, de kalkoen die Ierland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, neemt vrijdag plaats achter de computer om vragen van zijn fans te beantwoorden. Dat meldt de Ierse omroep RTÉ-entertainment.

De kalkoen vertolkt in Belgrado zijn nummer 'Irelande Douze Pointe'. Dustin is in Ierland een populair televisiepersonage en werd bekend door de show The Den op RTÉ. Die show verliet hij in 2005 om Dustin's Daily News te presenteren. Daarnaast bracht de poppenact in zijn vaderland een aantal succesvolle albums uit.

Het Eurovisie Songfestival barst op 20 mei los met de eerste halve finale. Hierin neemt Hind, de Nederlandse inzending, het op tegen onder anderen Dustin the Turkey. In elk van de twee halve finales plaatsen tien van de negentien deelnemende landen zich voor de finale. Vijf landen zijn al geplaatst voor de eindstrijd op 24 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen