Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeroen van der Boom wil duet met Robbie Williams

Shownieuws

Jeroen van der Boom ziet een duet met Robbie Williams wel zitten. Al zegt hij zelf ook nuchter genoeg te zijn om te beseffen dat het idee niet wederzijds is.

Als het aan Jeroen van der Boom ligt, zit er voor hem wel een duet met Robbie Williams in. "Hij is misschien niet de beste zanger, maar wel een waanzinnige entertainer", zegt hij over zijn grote idool. "Ik denk dat Robbie Williams vast wel een lijstje met artiesten heeft met wie hij ooit nog een duet zou willen opnemen. Ik ben nuchter genoeg om te weten dat Jeroen van der Boom of niet op het lijstje staat, of helemaal onderaan."

Het gaat goed met Van der Boom. Zijn nieuwe album 'Jij bent zo' ligt pas sinds vrijdag in de winkel, maar wist binnen drie dagen een gouden status te behalen. "Als je dan overvallen wordt bij Life & Cooking en ze geven je in één keer een gouden plaat voor het album dat je vrijdag uitbracht, dan sta je met kippenvel over je hele lijf", vertelt de 35-jarige zanger tegen Novum Nieuws.

Het jaar 2007 kan op muziekgebied gemakkelijk worden omgedoopt tot het jaar van Jeroen van der Boom. Zelf kijkt de zanger met veel plezier terug op zijn doorbraak, die na vijftien jaar eindelijk heeft plaatsgevonden. "Vorig jaar was natuurlijk een jongensboekjaar, laat ik het zo zeggen. Het jaar waarin ik ontzettend veel erkenning heb gekregen en het jaar van de grote 'Jij bent zo'-hit."

Van der Boom vindt het niet moeilijk een label aan zijn eigen muziek te hangen. "Het is popmuziek met ballen", zegt hij standvastig. "Er moet een beetje melodie in zitten en je moet het in de auto hard aan willen zetten." Toch heeft de zanger ook nog wel een verrassing voor zijn fans in petto. "Mijn grootste 'gun' is op dit moment mijn piano die ik erg veel gebruik in het land en waar de mensen op cd en op televisie nog niet veel mee te maken hebben", stelt de zanger vast. "Gewoon een grote vleugel en een mooi liefdesnummer op de piano. Dat staat op het album en dat zullen we de komende tijd ook laten zien."

Over een huwelijk met zijn vriendin Dani, met wie hij ook twee kinderen heeft, laat hij nog niks los. "We zullen ooit gaan trouwen, maar wanneer? Dan moeten we eerst een vrije periode vinden in onze agenda. Maar ze is wel de vrouw met wie ik wil trouwen." Het wordt volgens hem ook geen groot showbizzhuwelijk. "Ik denk dat het een leuk, klein en vooral heel menselijk en eigen wordt. En niet zozeer voor iedereen."

Van der Boom is dus niet te stoppen. Zijn album heeft een gouden randje, hij staat op 11 oktober in de Heineken Music Hall en werkt ook nog mee aan het programma Kinderen Zingen met Sterren voor SBS 6. Hij voelt dan ook niet de druk om na een topjaar als 2007, dit jaar nog beter te maken. "Tot nu toe is 2008 voor mij ook alweer een hoogtepunt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen