Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leona Lewis binnen op eerste plaats albumlijst VS

Shownieuws

Leona Lewis heeft gedaan wat geen Britse soloartiest eerder deed. Ze is met haar debuutalbum binnengekomen op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst.

Leona Lewis heeft gedaan wat geen Britse soloartiest eerder deed. De zangeres is met haar debuutalbum binnengekomen op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst, zo meldt het Amerikaanse muziekvakblad Billboard. De winnares van de Britse show The X Factor heeft van 'Spirit' in de Verenigde Staten al 205 duizend exemplaren verkocht.

Bovendien is het voor het eerst sinds 1984 dat een Britse zangeres de Billboard 200 aanvoert. Sade viel die eer voor het laatst te beurt met haar album 'Promise'.

Naast haar toppositie in de albumlijst, is ook haar nummer 'Bleeding love' opnieuw boven aan de singlelijst beland. Daarmee stoot de 23-jarige Lewis Mariah Carey van de eerste plaats. Haar hitsingle 'Touch my body' is naar de vijfde plaats gezakt.

In Nederland staat 'Bleeding love' op de tiende plaats van de Single Top 100. De cd 'Spirit' staat op nummer 25 van de Mega Album Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen