Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nederland heeft glamour van Percy nodig'

Shownieuws

De glamour die Percy Irausquin aan het Nederlandse modebeeld toevoegt is onmisbaar volgens Victoria Koblenko. "Wij zijn vrij braaf met onze kledingkeuze."

De glamour die modeontwerper Percy Irausquin met zijn jurken aan het Nederlandse modebeeld toevoegt, is onmisbaar. Dat vindt althans actrice Victoria Koblenko. "In Nederland zijn we vrij braaf met onze kledingkeuze. Een beetje timide misschien, we durven niet helemaal", analyseert ze. "Dus ik denk dat het prima is dat een modeontwerper net even verder gaat dan waar vrouwen aan toe zijn, om ze een beetje uit te dagen en ze de weg te wijzen als het ware."

Ook stylist Maik de Boer denkt dat de ontwerpen van de haute-couturelijn van Percy, die ook een confectielabel heeft, een goede invloed hebben. "We hebben het echt nodig in Nederland", zegt hij. "Ik denk dat veel mensen zich afvragen wanneer ze zo'n jurk moeten dragen. Maar je zet natuurlijk een heel duidelijk beeld neer en daar komen een heleboel stuks uit voort die wel draagbaar zijn."

De van oorsprong Arubaanse Irausquin presenteerde maandagavond in Tuschinski in Amsterdam zijn tweede haute-couturelijn onder de naam Atelier PRC. De ontwerper gebruikt die naam sinds hij vorig jaar brak met investeerder Steve te Pas. Hij verloor daarmee, naast zijn winkel in de Amsterdamse Cornelis Schuytstraat, het recht om te werken onder zijn eigen naam en maakte een doorstart als PRC.

Tijdens de show met als thema 'Il était une fois' werden jurken in felle kleuren getoond, met veel details, zoals losse mouwtjes, opengewerkte ruggen en opgebold chiffon. Quinty Trustfull herkende in de show de Arubaanse achtergrond van de ontwerper, en ook zij ziet een positieve invloed voor het Nederlandse modebeeld. "Ik denk dat het wel goed is om Nederland een tropische impuls te geven. Het is heel vrouwelijk allemaal en heel erg overdone. Maar ja, als iets mooi is, dan mag je dat best laten zien."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen