Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruben Nicolai vindt De Nieuwste Show te luidruchtig

Shownieuws

Lama Ruben Nicolai vindt De Nieuwste Show 'te druk en te luidruchtig'. Het programma is wegens te lage kijkcijfers donderdag voor het laatst te zien.

Ruben Nicolai zou De Nieuwste Show anders hebben aangepakt als hij aan het roer van het programma had gestaan. De BNN-presentator vertelt in Vara TV Magazine dat hij de show, die donderdag voor de laatste keer wordt uitgezonden, 'veel te druk en te luidruchtig' vond.

Hij heeft dit Patrick Lodiers, de bedenker en presentator van het programma, ook verteld. "Patrick was anchorman, dus hij moest het rustig brengen. Vond ik. Zoals je het nieuws presenteert", zegt Nicolai. "Maar hij was heel erg van: Dit was Tijl Beckand! Applaus!"

De 32-jarige Lama geeft Lodiers, die ook het programma De Lama's presenteert, wel vaker kritiek. "Ik zit vaak genoeg met Patrick in een busje op weg naar een optreden. De ene keer pikt hij het op, de andere keer niet. Ik krijg ook van iedereen tips", vertelt Nicolai.

Toch vindt hij het jammer voor Lodiers, tevens voorzitter van BNN, dat de stekker uit De Nieuwste Show wordt getrokken wegens te lage kijkcijfers. "Het was zijn kindje, om het pathetisch te zeggen. Ze hebben met veel mensen hard gewerkt om het te laten slagen", zegt Nicolai. "Er wordt nu gekeken of het wekelijks kan. Misschien hadden ze het andersom moeten doen. Eerst wekelijks, dan dagelijks."

De Nieuwste Show, dat sinds september vier keer per week te zien was op Nederland 3, trok de laatste tijd rond de 150 duizend kijkers per aflevering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen