Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Moordwijven' eerste Nederlandse film op Blu-ray

Shownieuws

'Moordwijven' is de eerste Nederlandse bioscoopfilm die op Blu-ray verschijnt. Op 28 mei ligt de film op Blu-ray maar ook op het dvd-schijfje in de winkels.

'Moordwijven' is de eerste Nederlandse bioscoopfilm die op Blu-ray verschijnt. Dat bevestigt een woordvoerder van Warner Home Video dinsdag. Op 28 mei ligt de film op Blu-ray maar ook op het vertrouwde dvd-schijfje in de winkels.

Blu-ray lijkt de opvolger van de dvd te worden. Om de schijfjes af te spelen is een speciale Blu-rayspeler nodig. Op een Blu-raydisc kan meer informatie worden opgeslagen dan op een dvd. Daardoor kunnen de schijfjes beelden van hogere kwaliteit bevatten die bijvoorbeeld op een hdtv kunnen worden afgespeeld.

Eerder was sprake van een concurrentiestrijd tussen Blu-ray en de High Definition-dvd, die beide in de race waren om de opvolger te worden van de dvd. Marktleider onder dvd-ontwikkelaars Toshiba gaf vorige maand echter te kennen dat ze zich volledig gingen richten op de Blu-raydisc en niet op de tot mislukken gedoemde HD-dvd.

De door Dick Maas geregisseerde film bracht in Nederland ruim drie miljoen euro op. 'Moordwijven' vertelt het verhaal van drie verveelde miljonairsvrouwen die hun dagen vullen met het drinken van champagne, shoppen en hun gezicht volspuiten met Botox. Als een van hen erachter komt dat haar man vreemdgaat, huurt ze iemand in om hem om te leggen en er met zijn geld vandoor te gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen