Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul de Leeuw overhandigt pruik aan ziek kind

Shownieuws

Paul de Leeuw geeft maandag een pruik aan een patiëntje van het Emma Kinderziekenhuis. Dit doet de presentator voor de nieuwe stichting Haarwensen.

Paul de Leeuw geeft maandag een pruik aan een patiëntje van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Dat doet de 46-jarige presentator voor de nieuwe stichting Haarwensen, die van menselijk haar pruiken maakt voor zieke patiëntjes. Dat meldt de stichting dinsdag.

De stichting werd opgericht door kapster Yvonne de Boer nadat ze te gast was in De Leeuws programma Mooi! Weer de Leeuw. Ze was in mei vorig jaar uitgenodigd om de wens van een 12-jarig meisje uit te voeren. Dat meisje liet haar paardenstaart afknippen om er een pruik van te laten maken door De Boer, die een kapsalon runt in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De weken na de opnamen stuurden diverse kijkers haren naar De Boer met de wens om er pruiken van te maken. Die besloot daarop een stichting op te richten.

Van al het haar dat ze opgestuurd kreeg, maakte De Boer veertig pruiken, die maandag allemaal tentoongesteld worden bij de lancering van de stichting. Kinderen van verschillende afdelingen mogen daar hun nieuwe haar uit kiezen. Ook geeft de band IOS een belangeloos optreden weg en is Ischa Snoeis, het meisje dat tijdens de televisieuitzending van De Leeuw haar paardenstaart afstond, eregast.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen