Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kylie waarschuwt voor verkeerde kankerdiagnose

Shownieuws

Kylie Minogue heeft vrouwen gewaarschuwd voor een verkeerde diagnose bij borstkanker. Zelf werd ze in 2005 ook eerst gezond verklaard terwijl ze ziek was.

Kylie Minogue heeft vrouwen gewaarschuwd voor een verkeerde diagnose bij borstkanker. Dat deed ze in de talkshow van Ellen DeGeneres. De Australische zangeres, bij wie in 2005 borstkanker werd geconstateerd, vertelde dat de arts die ze in eerste instantie bezocht haar gezond verklaarde.

Omdat haar gevoel toch zei dat er iets niet klopte, ging Minogue vervolgens naar een andere arts. Die stelde de ziekte vast. Minogue kent meer verhalen van vrouwen die onterecht gezond worden verklaard. "Ik wil niemand bang maken, maar het is een feit", zei ze. "Dat iemand een witte jas draagt en grote medische instrumenten gebruikt, betekent niet automatisch dat hij gelijk heeft."

Volgens de 39-jarige Minogue, die inmiddels kankervrij is verklaard, is het belangrijk dat vrouwen op hun eigen gevoel vertrouwen. "Je moet je intuïtie volgen en als je twijfelt aan de diagnose moet je teruggaan."

Eerder deze week verklaarde de zangeres in Paris Match dat ze bang is dat de kanker terugkomt."Het is nog niet over", zei ze in het Franse tijdschrift. "Ik ga nog steeds regelmatig naar het ziekenhuis voor controles. De 'reis' is niet plotseling voorbij en daarom is het zo moeilijk om erover te praten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen