Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse releasedatum 'Valkyrie' uitgesteld

Shownieuws

'Valkyrie', met Carice van Houten naast Tom Cruise, komt in de VS pas over een jaar uit. De releasedatum van 3 oktober wordt uitgesteld tot 13 februari.

Het oorlogsdrama 'Valkyrie', waarin Carice van Houten naast Tom Cruise te zien is, komt pas volgend jaar uit. De Amerikaanse releasedatum van 3 oktober is uitgesteld tot 13 februari. Ook de Nederlandse première, die gepland stond voor 9 oktober, is verschoven naar begin volgend jaar, heeft distributeur Warner Bros laten weten.

De reden van de verschuiving is de feestdag Presidents Day, die komend jaar valt op maandag 16 februari, zegt een woordvoerder van filmdistributeur MGM in het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter. Het weekeinde voorafgaande aan Presidents Day staat bekend om het goede bioscoopbezoek.

'Valkyrie' is een op ware gebeurtenissen gebaseerd oorlogsdrama over een Duitse officier die een aanslag op Adolf Hitler pleegt. Carice van Houten speelt de vrouw van de officier en is al kort te zien in de trailer van de film op de officiële website. De film is volledig geschoten in Berlijn, waar tien figuranten vorige zomer gewond raakten nadat ze van een vrachtwagen vielen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen