Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoons Diana aanvaarden oordeel jury

Shownieuws

De Britse prinsen William en Harry aanvaarden de uitkomst van het langlopend onderzoek naar de dood van hun moeder prinses Diana en haar vriend Dodi Fayed.

(Novum/AP) - De Britse prinsen William en Harry aanvaarden de uitkomst van het langlopend onderzoek naar de dood van hun moeder prinses Diana en haar vriend Dodi Fayed. "We zijn het eens met het oordeel van de jury en zijn zeer dankbaar voor het geduld dat de leden hebben laten zien door het accepteren van deze behoorlijke verstoring van de afgelopen zes maanden van hun leven", lieten de prinsen maandagavond weten in een verklaring.

Maandag stelde een elfkoppige jury dat de prinses en haar vriend zijn overleden door de schuld van roekeloos gedrag van hun chauffeur en de paparazzi die hen achtervolgden. De Mercedes van Diana en Dodi reed op 31 augustus 1997 tegen een pilaar in de Parijse tunnel Pont d'Alma. Alleen lijfwacht Trevor Rees-Jones overleefde de crash.

De afgelopen zes maanden werden 240 getuigen gehoord, onder wie goede vrienden van Diana, haar butler en een voormalig hoofd van de Britse geheime dienst. "We zijn specifiek Trevor Rees zeer dankbaar, maar ook de anderen die naar buiten traden met hun verhalen - waarbij in veel gevallen pijnlijke en persoonlijke herinneringen werden opgerakeld."

"Wij willen ook onze dankbaarheid uitspreken richting allen die het leven van onze moeder probeerden te redden tijdens die tragische nacht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen