Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Paparazzi en chauffeur schuldig aan dood Diana'

Shownieuws

Prinses Diana en Dodi Fayed zijn overleden door roekeloos gedrag van hun chauffeur en de paparazzi die hen achtervolgden. Dat heeft een jury maandag bepaald.

(Novum/AP) - Prinses Diana en haar vriend Dodi Fayed zijn overleden door de schuld van roekeloos gedrag van hun chauffeur en de paparazzi die hen achtervolgden. Dat heeft een Britse jury maandag bepaald.

De elfkoppige jury kwam tot dit besluit na een langlopend onderzoek waarbij de afgelopen zes maanden 240 getuigen werden gehoord. Onder anderen goede vrienden van Diana, haar butler en een voormalig hoofd van de Britse geheime dienst legden een verklaring af.

Diana en Dodi kwamen op 31 augustus 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. De Mercedes waar zij inzaten knalde in een tunnel tegen een pilaar, tijdens een achtervolging door paparazzi en fotografen.

Mohamed Al Fayed, de vader van Dodi, beweert al jaren dat het koppel is vermoord in opdracht van prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth. De voorzitter van het onderzoek, Lord Justice Scott Baker, sprak zijn hoop uit dat deze en andere complottheorieën voorgoed uit de wereld zijn geholpen door de uitspraak van de jury.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen